Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert Therese Strömberg. Foto: TT, Bildbyrån

Marocko hyllas trots förlust i bronsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Kroatien knep bronspengen framför Marocko.

Kroatien tog ytterligare en VM-medalj och Marocko missade chansen att skriva ännu mer VM-historia.

– De har varit överraskningarnas överraskning, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

SVT:s expert Glenn Strömberg menar att Marocko har gjort något exceptionellt i detta mästerskapet.

– De har varit överraskningarnas överraskning, spelat riktigt underhållande fotboll i dag och mot Frankrike där de kanske öppnade upp sig lite, vilket kanske straffade dem. Men de kommer komma hem som riktiga hjältar till Marocko, den här fjäreplatsen i ett VM är riktigt vasst och stort för alla lirare där ute, för hela staben och hela landet, säger Glenn Strömberg.

Men Marocko föll på målsnöret på att ta en medalj, men har ändå skrivit historia som det första afrikanska landet i en VM-semifinal.

”Enormt ljus framtid”

För Kroatien blev det medalj i det andra raka VM-slutspelet, deras tredje på totalt sex spelade VM.

– Vi ska komma ihåg att Kroatien är en ung nation, funnits i 30 år. Det de har gjort de senaste två mästerskapen säger mycket om Luka Modric och hans eftermäle såklart, att han varit en absolut nyckelspelare i båda mästerskapen. Men trots att de har bytt ut många av spelarna till i år är det fortfarande han och några till som är konstanterna och är med och gör det möjligt, säger Therese Strömberg.

– 3,9 miljoner invånare och att de då kan få till så här bra lag med den populationen är otroligt imponerande, säger Daniel Nannskog.

Men i Kroatien är några av nyckelspelarna i Kroatien i lite högre ålder, såsom 37-årige Luka Modric.

– Det kommer förmodligen bli som efter 2018 där de gick ner sig i en period innan de började stegra igen. Även om inte jättemånga slutar här och nu kan det nog bli att man måste växla in fler unga spelare. Men jag tycker att Kroatiens fotbollsframtid ser enormt ljus ut med de väldigt fina unga spelarna vi har sett prestera väldigt bra i det här mästerskapet, säger Therese Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.