Mat Ryan tar på sig det matchavgörande målet. Foto: SVT/Bildbyrån

Mat Ryan efter jättetavlan som sänkte Australien: ”Det gör ont”

Uppdaterad
Publicerad

Förlust med 2-1 i åttondelsfinalen mot Argentina.

Det matchavgörande målet kom efter en rejäl bjudning av målvakten Mat Ryan.

– Det gör ont, säger australiern till SVT Sport efter uttåget.

Det var i den 57:e minuten som Julian Alvarez rullade in 2-0 målet för Argentina efter att målvakten Mat Ryan sattes under rejäl press av Alvarez och hans lagkamrat Rodrigo De Paul.

– Det är ett fruktansvärt målvaktsingripande. En tavla såklart av Ryan som ska sätta iväg bollen på ett tillslag, han ska inte göra det svårt för sig. Men han blir övermodig och Argentinas presspel är väldigt bra, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

”Jag är så klart ansvaret”

Australien fick in en reducering och nosade på en kvittering, utan att hitta nät. Efter matchen berättar Mat Ryan själv om situationen som blev så matchavgörande.

– Jag bär så klart ansvaret för min del i målet. De pressade mig snabbare och jag var inte riktigt med på det. Det gav oss ett berg att bestiga. Men vi visade kämparglöd och lyckades kämpa oss tillbaka. Det var nog till och med lite oturligt att vi inte kunde kvittera. Det gör ont, säger Ryan till SVT Sport.

KLIPP: Målvakten om kostsamma misstaget

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ryan: ”Det gör ont”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.