Superettan-matchen avbröts efter stök på läktarna. Foto: C More

Match avbruten efter skandalscener i superettan

Matchen mellan Öster och Landskrona i superettan avbröts sedan bangers smällde av och matchbollar stals av bortafansen. Polisen har upprättat en anmälan.

”Vi uppmanar samtliga BoISare att sluta upp och respektera matchen”, skriver Landskrona på Twitter.

Matchen återupptogs och Öster vann med 5–0.

Skandalscener utspelades i superettanmatchen mellan Öster och Landskrona i Växjö.

Öster tog ledningen redan i första minuten och kort senare dök svart rök upp på bortasektionen. När även en matchboll kastades in på planen under ett Öster-anfall blåste domaren av spelet.

Stal matchbollar

Efter 21 minuter avbröts matchen för andra gången då ytterligare en boll stals. Inte förrän en Landskronaledare tagit sig ned till klacken kastades bollen in på planen igen och matchen kunde återupptas.

I början på den andra halveken gjorde Öster 2–0 och kort senare avbröts matchen ytterligare en gång när en banger smällde av och ny svart rök utvecklade sig från bortaläktaren. Efter en dryg halvtimmes avbrott gavs beskedet att bortasektionen skulle stängas av.

Kravallpolis i hjälmar anlände och Landskronafansen tvingades lämna sektionen och fördes till sin buss.

Avbruten i en timme – polisanmäls

Öster hade ledningen med 2–0 mot nedflyttningshotade Landskrona när matchen stoppades. Hemmalaget vann till slut med 5–0.

Polisen har nu upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada samt brott mot ordningslag. Ingen är i nuläget frihetsberövad, meddelar polisen.

”Vi uppmanar samtliga BoISare på plats att sluta upp med sådant och respektera matchen när den väl kommer igång igen”, meddelar Landskrona via sin Twitter.