Matchhjälten Olivier Giroud: ”Jag är så stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Olivier Girouds 2–1-mål blev matchavgörande mot England.

Nu drömmer han om en repris av VM-guldet 2018.

– Jag hoppas så klart att det går hela vägen nu, säger Olivier Giroud efter matchen.

Frankrikes 36-årige anfallare Olivier Giroud har haft en minnesvärd turnering. Först tangerade och slog han Thierry Henrys rekord för flest landslagsmål i Frankrike.

I kvartsfinalen klev han fram på nytt och blev matchhjälte. Efter matchen menade han att kvartsfinalen påminde honom om en speciell match för drygt fyra år sedan.

– Det är fantastiskt. Vi jobbade superbra försvarsmässigt när vi fått in vårt ledningsmål. Det påminde lite om semifinalen mot Belgien 2018, säger Giroud efter segern.

Hyllar engelska laget: ”Har alla kvalitéer”

Redan minuten innan 2–1-målet hade var Giroud nära att göra mål.

– Jag visste att jag skulle få fler chanser och Antoine Griezmann gav mig en fin passning. Underbart för laget, jag är så stolt.

Det här påminner om framgångarna 2018. Nu är det väl bara att fortsätta?

– Självklart, men i kväll var det en riktigt tung match. Vi känner till potentialen hos de unga engelska talangerna, de har alla kvalitéerna i sitt lag, men vi gjorde en bra match. Vi försökte hindra deras kontringar och jobbade hårt mentalt. Jag är superstolt över laget och hoppas så klart att det går hela vägen nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.