Megan Rapione under VM i Frankrike 2019 Foto: Bildbyrån

Megan Rapinoes känga till Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla världsmästaren Megan Rapinoe riktar skarp kritik mot klubbarna i Premier League och det faktum att det tagit så lång tid för klubbarna att satsa på damfotbollen.

– Hur länge har Premier League funnits? Uppriktigt sagt, det är skamligt, säger Rapinoe.

Det är inte bara på planen som Megan Rapione tar kampen mot sina motståndare. Även vid sidan av fotbollen har 35-åringen ofta höjt sin röst och tydligt visat sina åsikter. Inte minst under fotbolls-VM i Frankrike då även president Donald Trump fick sig en känga.

I en intervju med brittiska BBC kommer nu ett nytt utspel från Rapione som riktar sig mot den engelska fotbollen. Med stora klubbar och så bra ekonomi borde satsningen på damfotbollen kommit mycket tidigare menar Rapinoe.

– Det är 2020 och hur länge har Premier League funnits? Först nu ser vi att en klubb som Manchester United börjar satsa resurser och pengar på sitt damlag, det är skamligt, säger Rapinoe.

Avstår ligaspel

Efter ännu ett VM-guld med sitt USA belönades Rapinoe 2019 med Ballon d'Or. Fina meriter för en spelare som den här säsongen avstått ligaspel i USA på grund av coronapandemin.

– Jag har en del lagkamrater som åkt utomlands men jag tränar på och försöker hålla mig i form i hopp om att vi så småningom tar oss ur detta helvete, säger Rapinoe.

Stjärntätt i England

Flera amerikanska spelare, till vardags i den amerikanska ligan National Womens Soccer League har valt att den här säsongen istället spela i England. Tobin Heath och Christen Press har skrivit på för Manchester United, Rose Lavelle och Sam Mewis för City och Alex Morgan gjorde så sent som i helgen debut för Tottenham.

KLIPP: Favoriten Rapinoe vann Ballon d'Or (2 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.