Foto: Bildbyrån

”Turen är inte på vår sida, vi får möta Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Många av mexikanerna verkar redan blicka framåt mot en eventuell åttondelsfinal mot Brasilen. En välkänd journalist höjer ett varningens finger för Sverige. Samtidigt som förbundskaptenen välkomnar Zlatan Ibrahimovic.

– Vi ville inte ha en enkel grupp. Om du spelar i VM vill du möta de bästa. Och om du ska ta dig till finalen måste du spela bra matcher mot alla, säger Mexikos målvakt Guillermo Ochoa till nyhetsbyrån AP.

Mexikos förbundskapten Juan Carlos Osorio är nöjd med lottningen och är försiktigt positiv till ett avancemang. Men han respekterar sitt nordiska motstånd.

VM-kval fotboll

– De har ett väldigt bra kval bakom sig. Sen slår de ut en gigant i Italien. Det är ett välmeriterat landslag som är väl värda att vara här, säger han till SVT Sport.

I mexikanska medier är reaktionerna blandade. I tidningen El Universals livesändning spår panelmedlemmarna att VM tar slut för mexikansk del i åttondelsfinalen mot Brasilien. Då bryter krönikören Pablo Papo Urquiza in och varnar för Sverige.

”Sverige är inte lätta”

– Många mexikaner tror att vi enkelt kan slå Sverige. Men Sverige är inte lätta. De kliver fram när det krävs, säger krönikören Pablo Papo Urquiza i tidningen El Universals livesändning.

– De är mycket svåra att slå, de gör ett mål sen stänger de igen, säger han.

Tidningen AS är något mer blygsam när de summerar lottningen.

”Slumpen placerade Mexiko i en av de svåraste grupperna”, skriver tidningen.

Man påpekar att det enda laget man har positiv statistik på är Sydkorea. Sverige och Mexiko bara mötts i VM-sammanhang en gång, 1958 på Råsunda då Sverige vann med 3-0.

”Turen är inte på vår sida, vi får möta Sverige”, skriver tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet