Foto: Bildbyrån

Mikael Lustig knockad – utgick med befarad hjärnskakning

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Lustig tvingades avbryta Celtics Europa League-möte med Salzburg.

En smäll mot huvudet fick landslagsbacken att gå i backen, och drygt tolv minuter senare byttes en till synes groggy Lustig ut.

”Tror på en liten hjärnskakning, lite huvudvärk idag men mår bra annars”, skriver Lustig i ett sms till Fotbollskanalen.

Svenska landslagets högerback fick efter bara åtta minuters spel en axel i huvudet. Mikael Lustig föll till marken och låg kvar i drygt två minuter – men efter snabb behandling fortsatte han ändå spela.

”Klart man känner att man har fått en smäll”, skriver Lustig om att spela vidare.

Europa League

I den 21:a minuten byttes den rejält tilltuffsade Celtic-backen ändå ut. Inget uttalande har ännu gjorts om Lustigs status, men sett till tv-bilderna talar mycket för en hjärnskakning.

Flera spelare i landslaget dras just nu med skador. Emil Forsberg dras med ljumskproblem och spelade inte för sitt Leipzig mot Rosenborg i dag, och vänsterbacken Martin Olsson blir borta resten av säsongen efter att ha slitit av hälsenan i Premier League i lördags.

UEFA Europa League

Celtic logo

Celtic

1 - 2

Red Bull Salzburg logo

Red Bull Salzburg

Celtic Park, Glasgow
Publik: 57578
Domare: Ruddy Buquet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet