Milos Milojevic får sparken från Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Milos Milojevic får sparken av Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Uttåget ur Champions League-kvalet på onsdagen blev droppen.

Malmö FF har beslutat sig för att sparka huvudtränaren Milos Milojevic, vilket klubben meddelade på fredagen.

Guld i svenska cupen och tre poäng bakom serieledande Djurgården i allsvenskan. Men spelet har inte alltid stämt och i onsdags rann bägaren över för MFF.

Totalt 0-3 efter dubbelmötet mot litauiska Zalgiris, därmed tog Malmö FF:s resa mot ett nytt Champions League-gruppspel slut.

Efter förlusten på hemmaplan i onsdags började det höras ”Avgå Milos” från MFF-publiken. Flera Malmöspelare yttrade efter matchen att de har fullt förtroende för Milos Milojevic. Tränaren själv svarade också på frågor om fansens krav.

– Jag förstår frågan, men det är något som styrelsen bestämmer och inte jag. Alla är väldigt besvikna och vi är medvetna om att vi borde göra bättre ifrån oss. Fansen har rätt att vara missnöjda och att skrika. Sedan skriker de saker som är tråkiga för mig att höra. Jag är tränare för Malmö FF och så länge jag är det så är jag tillgänglig för laget 24 timmar om dygnet, sa Milojevic efter matchen till TT, och lade till:

– Vi hade fyra mål inför säsongen, och vi kan fortfarande nå alla.

Uttåget från den andra kvalrundan gav fortfarande Malmö möjlighet att nå gruppspelet i Europa League. Men det var inte tillräckligt för MFF-ledningen som valde att sparka Milojevic, vilket meddelades på fredagen.

Milojevic tog rollen som huvudtränare i Malmö FF tidigare i år efter en uppmärksammad separation från Hammarby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.