Janne Andersson och Alexander Milosevic. Foto: Bildbyrån

Milosevic klickade bort Janne

Uppdaterad
Publicerad

Drömsamtal för många.

Men Alexander Milosevic svarade inte när förbundskapten Janne Andersson ringde.

– Trodde det var någon telefonförsäljare, säger mittbacken.

I går ersattes anfallaren Isaac Kiese Thelin av Alexander Milosevic i Sveriges landslagstrupp, som ska möta Kosovo och Grekland i VM-kvalet. Men det var problem för förbundskapten Janne Andersson att kalla in mittbacken.

– Jag fick ett samtal först på kvällen, jag hade inte numret sparat. Jag trodde att det var någon telefonförsäljare eller någonting. Efter några minuter fick jag ett sms från Henric Jurelius (sportchef AIK) som sade att jag skulle svara på varje nummer som hörde av sig, säger Alexander Milosevic till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

29-åringen väntade sedan ett tag på att ”någon” skulle ringa, och svarade på nästa försök. Och personen bakom numret som var okänt för Milosevic var förbundskapten Janne Andersson.

”Vet vad jag kan”

– Det var en skön känsla, och ett kvitto på att man gjort något bra, säger Milosevic som inte känner någon nervositet över att kliva in i Blågult.

– Jag har blivit äldre och mer erfaren. Jag vet vad jag kan och kommer köra samma inslagna väg som jag gjort i klubblaget, och bara göra det jag är bra på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet