Drömstart för Frankrike – mittbacken tvåmålsskytt i kross

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike satte fart på VM direkt i öppningsmatchen mot Sydkorea, som inte hade en chans.

Wendie Renard dominerade fullständigt och glänste inför hemmapubliken – den väldiga mittbacken dundrade in två mål på huvudet.

– Vi visste att det skulle bli en väldigt känslosam kväll. När du hör hur 45 000 människor skriker Frankrike så är det klart att det driver en framåt, säger Renard på presskonferensen efteråt.

Hemmanationen Frankrike kunde nog inte fått en så mycket bättre start på hemma på Parc des Princes i VM-premiären.

De körde över Sydkorea från start till mål, hade en mittback som gjorde vad hon ville i luftrummet, en skyttedrottning som fick göra mål direkt och till slut en stjärna som stod för drömmål.

– Det känns jättebra för mig men det var viktigast för laget. Jag tänkte på min pappa när jag gjorde mål, säger Renard efter matchen.

Till slut blev det 4-0 inför de 45 261 personerna på läktaren.

 – Vi visste att det skulle bli en väldigt känslosam kväll. När du hör hur 45 000 människor skriker Frankrike så är det klart att det driver en framåt.

Avslutade med drömmål

Många briljerade – men mest handlade matchen om mittbacken Wendie Renard. Lika bra som hon var defensivt, lika bra, om inte bättre, var hon offensivt.

Lyons mittback, 1, 87 lång – nickade in både 2-0 och 3-0 i den första halvleken – redan då var matchen avgjord.

I den andra halvleken drog Frankrike ner på tempot. Tills det på slutet skruvades upp rejält av storstjärnan Amandine Henry som klev in och tog yta från vänsterkanten – vandrade inåt – och smack tryckte iväg skottet i bortre. 4-0 och vilt jubel på arenan.

Målet, ett drömmål, var matchens sista.

– Jag måste försöka ändra på inställningen till andra matchen så vi har chans att gå vidare, säger Sydkoreas förbundskapten Yoon Deok-yeo efter matchen.

VM

Frankrike logo

Frankrike

4 - 0

Sydkorea logo

Sydkorea

Parc des Princes, Paris
Publik: 45261
Domare: Claudia Umpiérrez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.