Per Karlsson/AIK firar SM-guldet 2009 Foto: Bildbyrån/TT

Mittbacksikonen: ”Det här skulle vara större än guldet 2009”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon så avgörs ju näst sista omgången i fotbolls-allsvenskan.

Och AIK kan säkra guldet om laget vinner hemma mot Sundsvall.

– Jag ska försöka fånga nuet och njuta av situationen vi är i, för det är så få förunnat. Det är många fotbollsspelare, pojkar som män som vill livnära som fotbollsspelare och nu står vi här med chansen att vinna ett mästerskap, säger mittbacken Per Karlsson till SVT Sport.

AIK är nu alltså bara 90 lyckade minuter plus lite tilläggstid från att nå det finaste i klubblagsfotboll i Sverige – att få kalla sig svenska mästare 2018.

– Jag kom till Sverige just för att vara i den här sitsen vi är i, säger Henok Goitom till SVT Sport.

Senast AIK vann var 2009 efter den där helt avgörande guldmatchen mot Göteborg på Gamla Ullevi. Den ende som är kvar nu från då är lagets mittbacksikon Per Karlsson som varit klubben lika trogen som lika given.

– Det är två helt olika upplagor av AIK. Jag har gått igenom mycket däremellan, mot- och medgångar. Det känns snäppet bättre för mig att om vi skulle vinna i år, det skulle vara ett kvitto på allt det slit vi lagt ner sedan det senaste guldet, säger Per Karlsson.

Hur ska det bli då på söndag?

– Det här ska avgöras på söndag. Samtidigt ska vi inte vara dumdristiga, det är två matcher kvar och Sundsvall är en svår motståndare, men hade jag fått bestämma vinner vi på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.