Mittbackskris i Sverige inför EM-kvalet. Foto: Bildbyrån

Mittbackskris i Sverige inför EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Frågetecknen växer sig större inför Sveriges stundande EM-kvalmatcher mot Rumänien och Norge. Victor Nilsson Lindelöf lämnade återbud i går, likaså Pontus Jansson.

Dessutom: Både Andreas Granqvist och Filip Helander dras med mindre skador.

Sverige dras med stora bekymmer när det kommer till vilka mittbackar som ska kunna spela mot Rumänien och Norge i den här och nästa veckas EM-kvalmatcher.

Victor Nilsson Lindelöf lämnade återbud i går. Kort därpå hakade Pontus Jansson på med samma sak.

Herrlandslaget i fotboll

Tänkta mittbacksparet Filip Helander och Andreas Granqvist dras dessutom båda två med mindre åkommor. Granqvist med en överansträngning i ljumsken. Helander med en stukad fot.

Stukade foten

– Det är inte så farligt som det låter. Det har nog lite med konstgräset att göra, jag sträckte till den lite mot Kalmar för några veckor sedan, säger Andreas Granqvist till SVT Sport. Det blir lite behandling i dag och i morgon sedan är det full fart på onsdag.

Om situationen säger han så här:

– Det är klart att det inte är optimalt, säger ”Granen”.

Filip Helander berättade om sin skadade fot inför ett samlat mediauppbåd.

Ser chansen

– Jag stukade foten i början på förra veckan, därför jag inte var med i truppen i lördags, säger han och pratar om Bolognas match mot Torino i helgen.

Själv ser han det som en chans.

– Det är klart att det är tråkigt att de två tvingas lämna återbud. Men ur ett eget perspektiv ser jag ju att mina chanser till speltid ökar, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet