Nannskog: ”Finns mycket att slipa på offensivt”

Uppdaterad
Publicerad

Å ena sidan en hållen nolla och en bra försvarsinsats – å andra sidan ett anfallsspel som lämnade mer att önska.

Det anser SVT:s expert Daniel Nannskog efter Sveriges VM-genrep mot Peru.

– Det finns mycket att slipa på i offensiven. Där måste Sverige höja sig något enormt, säger han.

Efter en lovande start första kvarten började Sverige ge bort bollar på mittfältet och sårades av Perus snabba kontringar.

Kaptenen Paolo Guerrero fick det bästa läget att näta, men VM-genrepet på Ullevi blev mållöst och saknade de riktigt heta målchanserna.

Herrlandslaget i fotboll

– Det var en avslagen match där det inte skapades särskilt mycket. Det är positivt att Sverige höll nollan och att de inte tillät Peru att skapa några klara målchanser. Jag tror att Sverige åker till Ryssland med ett gott självförtroende när det gäller defensiven, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

”Kan sätta sig i huvudet”

Samtidigt har Sverige nu spelat 337 minuter utan att göra mål.

– Det är inte bra alls och en sån sak skulle kunna sätta sig i huvudet på spelarna. Men jag tror ändå att Janne Andersson kommer att ta med sig det defensiva från den här matchen och trycka på att Sverige inte släppte in något mål, säger Nannskog.

Berömmer Viktor Claesson

Han berömmer också Viktor Claesson lite extra.

– Han var bäst på planen i den första halvleken och var inblandad i nästan allt Sverige hade framåt. Han tog för sig på ett väldigt bra sätt och gjorde många bra löpningar som öppnade upp ytor för medspelarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet