Nannskog: ”Jag tror att AIK reder ut det här”

Uppdaterad
Publicerad

AIK hade möjligheten att säkra SM-guldet på hemmaplan, men missade att säkra guldet trots flera chanser.

– Det behövs den där effektiviteten, säger SVT:s expert Daniel Nannskog i Sportspegeln.

AIK hade behövt vinna för att säkra SM-guldet på hemmaplan i kväll mot GIF Sundsvall, men fick bara oavgjort.

SVT:s expert Daniel Nannskog menar att AIK skapade tillräckligt många chanser för att avgöra, men antingen var stolpe och ribba i vägen, eller William Eskelinen i GIF Sundsvalls mål.

– Det var ett fruktansvärt AIK-tryck, men det behövs den där effektivititen. Det sitter lite i huvudet, men det är också tillfälligheter, säger han i Sportspegeln.

Goitom borde ha avgjort

– Om man kollar på Goitom och ett läge som han hade där han borde ha curlat in den i bortre. Där handlar det också om att kunna kliva dit när det väl är kniven på strupen.

AIK har trots krysset allt i egna händer inför sista omgången nästa söndag. Och Daniel Nannskog tror att serieledarna tar guldet borta mot Kalmar.

– Jag tror fortfarande att AIK reder ut det här. De ska upp med huvudet och möter ett Kalmar som inte har något att spela för. En poäng räcker, för AIK har en väldigt bra  målskillnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.