Hedvig Lindahl under träningslandskampen mot Tyskland i början på april. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Lindahl given i VM trots oron”

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl har hamnat i frysboxen i Chelsea och väljer nu att lämna storklubben.

Samtidigt närmar sig VM i Frankrike.

– Självklart är den här situationen ett orosmoment inför VM, men jag tycker ändå att hon är given i målet, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Efter att ha startat säsongen som förstamålvakt i Londonklubben så har Lindahl nu fasats ut och petats. Den svenske landslagsmålvakten sitter på utgående kontrakt och väljer nu att lämna Chelsea.

Ett orosmoment inför det stundande världsmästerskapet som för svensk del börjar mot Chile den 11 juni.

Damlandslaget i fotboll

– Som spelare behöver du matcher och tajming. Samtidigt är det också en fråga om osäkerhet och hur det påverkar självförtroendet när man blir petad. Inför ett mästerskap vill man ta med sig jättemycket självförtroende och en go känsla. Då skulle det här kunna bli ett orosmoment när man är petad och inte får stå, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Trots det tycker han att 36-åringen är given i det svenska målet.

– Hon är hårdhudad och jag tror att hon kommer att hantera den här situationen bra. Det hade varit värre med en ung spelare men Hedvig är så pass rutinerad. Vi hade en liknande situation på herrsidan i fjol när Robin Olsen var skadad inför VM-slutspelet och saknade matchtempo, men det gick ändå hur bra som helst, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet