Daniel Nannskog om landslagsaktuelle Edvin Kurtulus. Foto: Bildbyrån

Nannskog om Kurtulus i landslagstruppen: ”Smart att ta in honom”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys 22-åriga mittback Edvin Kurtulus kallas in till Sveriges Nations League-trupp.

Den allsvenska doldisen valde i och med detta att tacka nej till Kosovos landslag.

– Han är en intressant spelare. Det är smart av Janne Andersson att plocka in honom i landslaget, säger SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Victor Nilsson Lindelöf lämnade återbud till Nations League-truppen. In kom istället den relativt okände mittbacken Edvin Kurtulus, 22. Ett klokt val, tycker SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog.

– Det är smart att man tar in honom för att låsa honom till Sverige. Min känsla är att landslagsledningen är mer vakna på att uppvakta spelare som har flera landslagsval, säger Nannskog.

Herrlandslaget i fotboll

Edvin Kurtulus har representerat Kosovo på U21-nivå, men väljer nu spel för Sverige och gör sin första samling med ett svenskt landslag.

”Inte förvånad om han startar”

Kurtulus har gjort två säsonger i Halmstad innan han anslöt till Hammarby inför denna säsong.

– Det jag gillar med honom är förmågan att ta med sig bollen framåt och förbi forwards i förstapressen. Där är han lysande. Han har också en storlek och fysik som är bra och en bra uppspelsfot, säger Nannskog och fortsätter:

– Han har gjort det bra i Hammarby och är duktig på offensiva fasta situationer där han varit vass och gjort två mål den här säsongen.

Förutom Hammarby-backen innehåller truppen följande mittbackar: Hjalmar Ekdal (Djurgården), Alexander Milosevic (AIK), Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld) och Carl Starfelt (Celtic).

– Jag tror att Kurtulus kan få starta en match. Mycket är att se och lära för honom den här gången, men jag skulle inte bli förvånad om Janne Andersson startar honom i någon av de här matcherna.

Sveriges matcher i Nations League i junivg

2 juni: Slovenien–Sverige, 20.45

5 juni: Sverige–Norge, 20.45

9 juni: Sverige–Serbien, 20.45

12 juni: Norge–Sverige, 18.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet