Nannskog: ”Spanien vinner gruppen”

Uppdaterad
Publicerad

I och med 2–0-segern hemma på Friends, leder Sverige fortfarande sin VM-kvalgrupp i fotboll två poäng före Spanien, med SVT Sports expert Daniel Nannskog tror ändå att storlaget Spanien vinner gruppen till slut.

– Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att Spanien vinner det här, säger Nannskog.

Sverige imponerade mot Grekland, genom att vinna med 2–0 utan att imponera, och toppar fortfarande VM-kvalgruppen två poäng före Spanien, med två matcher kvar. Den 11 november spelar Sverige den näst sista matchen borta mot Georgien, medan ett hungrigt Spanien tar sig an Grekland borta.

– Jag tror att Spanien kommer att klara trepoängaren mot ett avsågat Grekland, men Sverige känns mer osäkert med tanke på hur det såg ut under den här samlingen, säger Daniel Nannskog.

VM-kval fotboll

Ekdal avstängd mot Georgien

Då har Sverige ändå vunnit två matcher i rad med 3–0 respektive 2–0, men med ett spel som hackade betänkligt mot Grekland. Dessutom är mittfältaren Albin Ekdal avstängd mot Georgien efter ett gult kort mot Grekland, och till råga på allt förvärras mittbacks-problematiken när Marcus Danielsson ska ansluta till sitt klubblag i Kina, där han blir kvar på grund av karantänsbestämmelser.

– Det känns ändå hyfsat tryggt med tanke på att ersättaren Joakim Nilsson gjorde en bra insats när han kom in mot Kosovo tidigare, kommenterar Daniel Nannskog.

Nannskog tror på Spanien

Kosovo hemma är dock en helt annan sak än Spanien borta. Om både Sverige och Spanien vinner sina bortamatcher den 11 november, så återstår en ödesmatch tre dagar senare: Spanien hemma mot Sverige. Oavgjort och Sverige vinner gruppen. Vid hemmaseger är Spanien är förbi, som gruppsegrare.

– Det jag ser är ett lite rakare Spanien än tidigare, och det känns som att man är någonting på spåret, säger Daniel Nannskog till SVT Sport.

Vilka vinner gruppen?

– Om jag ska vara helt ärlig tror jag att Spanien vinner gruppen. Jag har svårt att se Sverige ta en poäng mot Spanien borta, men större mirakel har skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet