Marcus Danielson, Filip Helander, Daniel Nannskog Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskog: ”Stoppa inte in Danielson mot Grekland”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slog Uzbekistan med 2–1 i en ljummen tillställning på Friends Arena.

Janne Andersson luftade truppen och lät flera nya ansikten få speltid.

– Man fick inte riktigt de svaren man ville ha från många spelare, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Det blev ingen sprakande tillställning i den inklämda träningsmatchen efter Spanien- och innan Grekland-matchen i VM-kvalet.

– Matchen var lite sömnig. Ofta blir det så i de här träningsmatcherna, säger Nannskog.

Herrlandslaget i fotboll

Men det fanns vissa som stack ut i det svenska laget.

– Jesper Karlsson lyste i offensiven. Han var den killen som bröt lite mönster, slog sin gubbe och skapade lite oreda. Han var bra i denna match. Men samtidigt är det tufft för honom att slå sig in i en startelva. Sverige har Forsberg på ena kanten och Claesson på den andra. Det är svårt att slå ut någon av dom grabbarna, säger Nannskog.

Danielson eller Helander?

Filip Helander bildade mittbackspar i Spanien-matchen med Lindelöf då Marcus Danielson var avstängd. Hur ska då Sverige spela mot Grekland med Danielson tillbaka?

– Danielson var lite inblandad i Uzbekistans mål. Inte helt super. Jag gillar den prestation som Filip Helander gjorde mot Spanien, den var väldigt väldigt bra. Jag tycker inte man ska stoppa in Danielson utan låt Filip Helander spela vidare med Lindelöf, säger Nannskog.

Klipp: Sverige vann på Friends mot Uzbekistan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet