Foto: Bildbyrån/Montage

Här är Nannskogs allsvenska vårelva

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan tar sommaruppehåll, det gör däremot inte SVT:s expert Daniel Nannskog. Här är hans elva spelare som har imponerat mest under vårsäsongen, uppställd i en offensiv 3-4-3-uppställning.

Målvakt

Johan Dahlin, MFF

”Har haft många olika försvarare framför sig denna vår pga skador men det har verkligen inte påverkat Johans spel utan han har varit riktigt säker där bak och gett MFF ett lugn.”

Försvarare

Marcus Danielson, Djurgården

”Djurgårdens absolut viktigaste spelare. Det stod förmodligen mellan honom och och Per Karlsson om landslagsuttagningen.”

Per Karlsson, AIK:

”Per är där. Räcker så.”

Rasmus Lindgren, Häcken

”Sätter igång Häckens uppspel med den äran. Läser spelet föredömligt. En spelare som kanske inte riktigt får den uppmärksamhet som han förtjänar. Men jag ser dig Rasmus, du är med i min elva!”

Mittfältare

Jonathan Ring, Djurgården

”Ett riktigt genombrott från Jonathan denna vår. Har tidigare blixtrat till och visat upp sin fina vänsterfot, i vår har det varit en helt annan jämnhet från Herr Ring.” 

Patrik Karlsson Lagemyr, IFK Göteborg

”Efter skadehelvetet Lagemyr varit genom de senaste åren så har han denna vår fått visa upp hela sitt register. Har legat bakom väldigt mycket i IFKs offensiv med sina kvicka fötter.”

Anders Christiansen, Malmö FF

”Sakta under våren har han blivit den AC vi lärde känna som dominant i Allsvenskan innan Begienflytten. Har allt man kan begära i en centralmittfältare.”

Muamer Tankovic, Hammarby

”Det vi har sett i vår är en bra tränad Tankovic som varit drivande i Hammarbys fina offensiv. På gränsen till landslaget.”

Anfallare

Jordan Larsson, IFK Norrköping

”Från att vara en spelare som glimtat till stundtals till att se så självklar ut ute på planen. Har mått otroligt bra av att tränare Jens Gustafsson inte bytt ut honom efter 50 min om han inte gjort mål. Känner förtroendet från coach vilket man tydligt ser på Jordan. Mycket spännande att följa utvecklingen vidare. Landslaget definitivt i sikte om han håller i den fina våren.”

Markus Rosenberg, Malmö FF

”Hur länge ska gubben orka vara så bra? Klass!”

Tarik Elyounoussi, AIK

”Skytteligaledaren! Har väntat på att Tarik skulle steppa upp ordentligt. Har väldigt bra koll på honom från Norge där jag mött honom. En fantastiskt bra fotbollspelare som har en fin spelförståelse, snabba fötter och riktigt bra avslutningsteknik.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.