Foto: Bildbyrån

Nantes spelar för Sala: ”Känslomässigt”

Publicerad

På onsdags spelar Nantes mot Saint-Etienne i franska ligan.
Det blir Nantes första match sedan anfallaren Emiliano Sala försvann i samband med en flygresa till sin nya klubb Cardiff.
– Givetvis kommer det att vara känslomässigt, säger tränaren Vahid Halilhodzic.

Det var i förra veckan som anfallaren Emiliano Sala, 28, skrev på för Premier League-klubben Cardiff. Med en pilot åkte han i ett privatplan från Nantes i Frankrike på väg till sin nya klubb.

Men de kom aldrig fram.

”Det är extremt små chanser att de ska hittas”, meddelade brittiska myndigheter efter att sökandet avslutats i Engelska kanalen. Planet tros ha störtat och sjunkit till botten på 100 meters djup.

På onsdag spelar Nantes sin första match sedan Sala försvann.

– Supportrarna förväntar sig att vi ska fajtas och vinna. Givetvis kommer det att vara känslomässigt, men vi ska försöka fokusera enbart på det sportsliga, säger tränaren Vahid Halilhodzic.

”Har tagit det hårt”

Cardiff-tränaren Neill Warnock, 70, säger att den senaste veckan har varit den värsta i hans nästan 40-åriga tränarkarriär.

– Jag har kanske tagit det hårdare än någon annan för jag har träffat killen och pratat med honom de senaste sex till åtta veckorna, säger Warnock, som också berättar att han och vissa spelare har sökt hjälp för att kunna hantera situationen.

Cardiffs första match sedan försvinnandet blir mot Arsenal i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer