Emiliano Sala skrev i helgen på ett nytt kontrakt för Premier league-klubben Cardiff city, han saknas sedan måndagskvällen då planet han färdades i förlorade kontakten över Engelska kanalen. Foto: TT / SVT

Polisen avslutar sökandet efter Emiliano Sala

Publicerad

Sökandet efter den argentinska fotbollsspelaren Emiliano Sala avslutas helt och hållet.
Det meddelade polisen under torsdagseftermiddagen.

Det har snart gått tre dygn sedan Emiliano Sala skulle flyga från franska Nantes till Cardiff i Wales och inleda sitt nya fotbollsäventyr på de engelska öarna.

I stället försvann planet från radarn i närheten av Casquets-fyren i den engelska kanalen.

Han var den enda passageraren på planet och strax innan flygledartornet på Jersey förlorade kontakten med planet hade piloten begärt att få gå ner på lägre höjd.

Anhöriga underrättade

Sedan dess har det pågått ett ihärdigt letande efter argentinaren. Ett sökande som nu nått vägs ände.

Guernsey-polisen meddelar under torsdagen att de helt och hållet kommer avsluta letandet.

”De anhöriga är underrättade om utvecklingen, och våra tankar är med pilotens och passagerarens familjer i denna svåra tid. Möjligheterna att det ska finnas överlevande i detta läge ser vi som extremt små”, skriver David Baker, chef över båtinsatsstyrkan, i ett uttalande via polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer