Martin Sjögren. Foto: Bildbyrån

”Nederländerna har extrema problem”

Uppdaterad
Publicerad

Nederländernas defensiv. Det är den som Sverige ska utnyttja. Det menar Norges svenska förbundskapten Martin Sjögren som sågar Nederländerna ordentligt.

– Nederländerna har extrema problem i sin backlinje, säger Sjögren till Fotbollskanalen.

Nederländerna är kända för sin sprudlande offensiv. Stjärnor som Shanice van de Sanden, Lieke Martens och Vivianne Miedema förgyller en fartfylld sista tredjedel – Nederländernas adelsmärke.

Men de har brister och har inte sett helt bekväma ut i defensiven under mästerskapet. Och det är det som Sverige ska utnyttja, enligt Norges svenska förbundskapten Martin Sjögren.

– Sverige har ju speed och Nederländerna är långsamma och har svårt när det blir spel bakom försvaret. Asllani måste utmana i ytan framför backarna. Klarar man att variera sig så får Nederländerna extrema problem och svårt att hänga med, säger Sjögren till Fotbollskanalen.

”Väldigt bra gjort”

– De har svårt att försvara i ytan framför och även bakom. Kan man variera får Nederländerna stora problem, fortsätter han.

Han hyllar också Sveriges prestation i VM.

– Väldigt bra gjort att ta sig till semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.