Newcastle chockade Tottenham – Isak med två mål

Dejan Kulusevski mot Alexander Isak.

Då hade Newcastle en 5-0-ledning (!) efter bara 21 minuter spelade där Isak hade gjort två av målen.

–Jag vet inte vad som hände. Det var den sjukaste starten på enmatch som jag har upplevt, säger Isak till Viaplay.

Alexander Isaks Newcaste tog emot Dejan Kulusevskis Tottenham.

Då körde Newcastle över Tottenham i inledningen av matchen.

Redan i den andra minuten tryckte Jacob Murphy in returen från ett skott av Joelinton.

Bara några minuter senare, i den sjätte minuten, skulle Joelinton få göra mål. Fabian Schär hittade fram med en vacker passning som Joelinton tog emot och satte i målet, efter att han hade rundat målvakten.

I den nionde minuten var det dags igen.

Murphy drog till med en riktig kanon och Hugo Lloris i målet stod chanslös och tittade på när bollen seglade in för 3-0 till Newcastle.

Matchklockan hann inte nå minut 20 innan Isak skulle hitta in i målprotokollet. Joe Willock slog en lång djupledsboll till svensken som tog emot bollen och placerade in den bakom Lloris.

Isak tvåmålsskytt

Och bara någon minut senare skulle han slå till igen. Sean Longstaff klackade bollen till 23-åringen som tryckte in bollen i mål. Två mål för Isak och 5-0 till Newcastle med bara 21 minuter spelade.

Newcastle blev alltså näst snabbast i Premier League-historien med att komma upp i en 5-0-ledning. Bara Manchester City har varit snabbare när de krossade Watford 2019.

Harry Kane skulle hinna med ett tröstmål och inbytte Callum Wilson satte även 6-1-målet innan matchen var över.

Isak: ”Aldrig upplevt något liknande”

Efter matchen var Isak förvånad över matchinledningen.

– Jag vet inte vad som hände. Det var den sjukaste starten på enmatch som jag har upplevt på plan. Allt gick rätt. Jag tror det börjar med energin, redan frånförsta sekunden var vi på dem. Vi visar verkligen att vi ville dethär mer än Tottenham i dag. Det belönades också, säger Isak i Viaplay och berättar sedan om hur han kände innan hans första mål:

– Det var en perfekt start. Vi gjorde tre mål och jag kände på migatt min chans skulle dyka upp. Det var bara att vara redo. Det varen rolig match i dag.

Han hyllade även publiken på St James' Park.

– Ljudvolymen på den här arenan, jag har aldrig upplevt någotliknande. Den här atmosfären är något helt otroligt.