Nilla Fischer. Foto: Bildbyrån

Fischer laddad för EM-kval: ”Kan inte bli mycket bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Mittbacksveteranen Nilla Fischer har inte spelat i landslaget sedan bronssuccén i VM 2019. Men nu finns hon med i laget som har samlats för att möta Ungern hemma och Island borta i EM-kvalet.

– Jag känner mig i väldigt bra form. Jag känner mig pigg och ”fit for fight”, säger hon till SVT Sport.

Nilla Fischer, 36, har varit förkyld nyligen och därför har hon inte kunnat träna som vanligt. Trots det känner hon att hon är redo för 90 minuter hemma mot Ungern på torsdag.

– Ja, det är jag. Skulle jag vara lite trött så är det bara att bita ihop. Sådana här matcher klarar man det även med en förkylning i veckan, säger hon.

Damlandslaget i fotboll

Sverige toppar kvalgruppen efter tre spelade matcher, men på samma poäng som Island som man möter nästa vecka.

– Alla matcher betyder tre poäng, men match nummer två är mot Island och vi har samma poäng som dem. Så det är klart att den kommer att betyda mycket. Vi behöver vinna på torsdag för att ha bästa möjliga utgångsläge mot Island. Sex poäng skulle göra väldigt mycket för att nå EM, säger Fischer.

Framför allt är Fischer laddad för att dra på sig den blågula tröjan igen.

– Jätteroligt att vara här och att hänga med (Caroline) Seger, Sempan (Linda Sembrant) och det gänget. Det är mina vänner och jag har inte träffat dem på länge. Att få representera Sverige samtidigt, det kan inte bli så mycket bättre.

SE OCKSÅ: Lindahl skadad – då får ersättaren tävlingsdebutera

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet