Nilla Fischer. Foto: Bildbyrån

Nilla Fischer spelklar till Svenska Cupen

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischer har inte spelat en hel match sedan i slutet av augusti.

Hon saknades också då förbundskaptenen Peter Gerhardsson tog ut truppen till Algarve Cup i går.

Men redan till helgen är hon spelklar då klubblaget Linköping går in i Svenska Cupen.

Nilla Fischer har dragits med skador på både vänster knä och hälsena. Senast hon spelade en hel match var i slutet av augusti. Fischer fanns inte heller med då Peter Gerhardsson tog ut truppen till Algarve Cup i går.

– Det går framåt. Sedan har vi haft en jättebra dialog med förbundsledningen, framförallt jag och Peter (Gerhardsson).  Algarve Cup, med deras format, är tufft för en spelare som inte spelat 90 minuter sedan augusti egentligen. Även om hon skulle spela varannan är det ett tufft matchande i den turneringen. Sedan lägger jag ingen värdering i laguttagningen utan det är deras beslut. Men det är så resonemanget har gått, säger Linköpings huvudtränare Olof Unogård till SVT Sport.

Klipp: Gerhardsson om Fischers skada

Spelklar till Svenska cupen

Trots att inte Nilla Fischer har spelat en hel match sedan augusti har hon ända matchas under försäsongen av Olof Unogård.

– Hon spelade 30 minuter senast och 45 minuter matchen innan dess. Men Nilla Fischer är inte redo för 90 minuter hos oss, säger Unogård.

På söndag spelar Linköping sin första tävlingsmatch för säsongen då Göteborg står för motståndet i Svenska Cupen. Även om Fischer inte kan spela 90 minuter är hon spelklar och aktuell för att starta.

– Vi får väl se hur vi gör där. Generellt sett vill man inte starta en spelare som man måste byta ut, men sedan har vi en ganska tuff skadesituation i laget. Det kan mycket väl bli så att hon kan starta ändå. Det är öppet just nu, säger Olof Unogård.

Arkiv: Se Fischers räddning som gav Sverige brons

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.