Nils-Eric Johansson: ”Underbart, tufft och skönt att det är över”

Uppdaterad
Publicerad

Han pratade med fans och var aktiv på bänken. Han sa att ”laget klarar sig utan en 38-åring på festen”. Men Henok Goitom lyssnade inte, tog av sig kaptensbindeln och satte den på ”Nisses” arm. Sedan lyfte de bucklan tillsammans.

– Jag var överallt idag, säger Nils-Eric Johansson till SVT Sport på AIK:s guldbankett.

Nils-Eric Johansson, kapten i AIK, tvingades avsluta karriären inför säsongen på grund av ett hjärtfel. Men hans hjärta för klubben, som han spelat i sedan 2007, slog hårdare än någonsin tidigare.

– Det känns underbart. Det känns tufft och skönt, för mig personligen, att det här året är över, säger han och fortsätter:

– Jag var överallt idag. Efter tio-elva år i klubben kanske det blir så. Jag kan inte sätta fingret på det men allt har varit fantastiskt bra idag.

”Vad är det som händer?”

– Jag har aldrig sett ett sådant sargat lag, med skador och avstängningar. Allt bara kom emot oss hela tiden och vi klarar av det.

AIK vann allsvenskan med endast en förlust i bagaget och 16 insläppta mål.

– Det ska inte gå när vi har (skratt) jag försvinner, Robban försvinner, när Jesper försvinner, Seb kan inte spela, Koffe är avstängd, Adu får rött kort, Sundgren kliver av. Vad är det som händer? Ändå så står vi här och firar SM-guld. Det är fantastiskt.

Totalt blev det 371 tävlingsmatcher i AIK för Nils-Eric Johansson.

Se när Henok Goitom lyfter bucklan tillsammans med Nils-Eric ”Nisse” Johansson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.