Sverige kan få fotbolls-VM 2027. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Norden utreder möjlighet att söka VM 2027

Publicerad

Ett fotbolls-VM 2027 i Danmark, Färöarna, Finland, Island, Norge och Sverige?
Detta är något som länderna nu utreder huruvida det är möjligt.

Förra veckan beslutade en arbetsgrupp bestående av representanter från de sex olika länderna att inleda en förstudie gällande en ansökan.

”De nordiska ordförandena tog ett initiativ tillsammans för att utforska möjligheten att ansöka om EM för herrar 2024. Vi kom fram till att det inte var möjligt och började då analysera vilka andra kommande prestigefyllda mästerskap som kunde vara aktuella. Då såg vi möjligheten med VM för damer 2027 och det är otroligt kul att vi nu kan sända den här signalen, att flera av de här länderna som verkligen var pionjärer inom damfotbollen tittar på möjligheterna för att arrangera ett VM tillsammans”, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet, i ett pressmeddelande.

Den inledande studien ska utreda vilka arenor som finns tillgängliga och vilka städer som skulle kunna vara aktuella att arrangera mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer