Foto: Bildbyrån

Norling efter skandalen: ”Måste tänka på vad som är bäst för vår klubb”

Publicerad

Förlängingen skulle precis till att börja när ett 30-tal AIK-supportrar stormade bortasektionen på Friends Arena i matchen mot Maribor. Då sprang Rikard Norling över gräset för att lugna ner supportrarna.

– Jag gick bort för att killar från vår klack tog sig bort till deras. Jag kände direkt att ”det här blir fel, det här får inte ske”.

SVT: Var du förbannad?

Jag känner såhär, vi är en klubb tillsammans. Det spelar ingen roll om man är på planen eller på läktaren. Vi får inte göra såna här saker, det är bara så. Det kan stå oss dyrt precis som att vi inte får tappa huvudet på planen och tar en dum utvisning för att vi är arga.

AIK-tränaren fortsätter och vänder sig till klubbens supportrar:

– Hur förbannad du än är på läktaren och hur provocerad du än blir så måste vi tänka på vad som är bäst för vår klubb. Ni är inte någonting annat, vi är tillsammans.

När de maskerade supportrarna hade stoppats av ordningsvakter och återgått till sin läktarsektion sågs Norling prata med delar av supporterskaran.

– Det kändes som att prata med sina spelare i stort sett, säger Rikard Norling.

AIK förlorade dubbelmötet mot Maribor efter totalt 4-4 och färre gjorda bortamål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer