Göteborg och Norrköping kryssade Foto: Bildbyrån

Norrköping kryssade igen – ”Man kan inte kryssa om man vill klättra”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev som så många gånger förut för Norrköping i årets allsvenska när laget kryssade mot Göteborg. Laget har nu sju oavgjorda matcher på 18 matcher.

– Vi känner att vi måste vinna alla matcher vi spelar. Man kan inte kryssa om man vill klättra, säger Simon Thern till C more.

Göteborg hade chans att skapa en lucka ned till Norrköping vid seger, och samtidigt gå upp på en fjärdeplats. Och göteborgarna var det hetaste laget i en jämn match, och var närmast att göra 1-0. Inte minst när laget fick till ett dubbelläge efter drygt 50 minuters spel, där Isak Pettersson först stod för en kanonräddning i Norrköping-målet, och sedan fick han hjälp av ribban när Robin Söder nickade bollen.

Nära avgörande i slutminut

Göteborg hade sedan på tilläggstid en riktigt bra möjlighet att säkra tre poäng. På vänsterkanten så gick det fort när Victor Wernersson hittade en öppen Sebastian Ohlsson i mitten som skarvade bollen snyggt till Amin Affane som kom fri på vänsterkanten.

Men vinkeln var för dålig, och Affane lyckades inte hålla sitt avslut mot den bortre stolpen på mål, utan den smög sig utanför, och matchen slutade 0-0.

– De har lite vassare chanser än oss i slutändan, säger Norrköpings kapten Simon Thern till C more.

”Man kan inte kryssa om man vill klättra”

För Norrköping så innebär det oavgjorda resultatet att laget nu har sju kryss, och avståndet upp till topplagen blir större och större.

– Vi känner att vi måste vinna alla matcher vi spelar. Man kan inte kryssa om man vill klättra. Det är klart att vi måste vinna alla matcher vi går in i, och det gör vi inte nu, säger Thern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.