Norrköpings mål på stopptid gav seger i kamratmötet

Alla trodde det var slut och delad poäng i kamratmötet när klockan passerade 94 minuter. Men domaren lät spelet fortsätta och hemmalaget utnyttjade läget. Kasper Larsen satte 2-1 på ett osannolikt sätt när klockan passerat 95 minuter. Bara fem minuter tidigare var det IFK Göteborg som ledde med 1-0.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren var vansinnig efter slutsignalen och skrek och gormade på domaren.

– Vi har tittat på tilläggstiden. Det finns kanske tio till femton sekunder efter deras mål. Men deras andra mål kommer efter 4,54. Jag vet inte var han hittar den minuten, det ska bli väldigt roligt att höra efter att han kollat på det själv, sa Gren till GT efteråt.

Men domaren Pandzic hade svar på tal.

– Det tog tid. Först firande efter målet och sedan att IFK Göteborg ställde upp i en ring i en slags taktikdiskussion. Och då lade vi till tid, med all rätt, det var den tiden det tog, försvarade sig domaren Bojan Pandzic i C More efteråt.

Kamratmötet mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg var en match som hade oerhört få riktiga målchanser de första 75 minuterna, innan den exploderade på slutet.

Först kom IFK Göteborgs ledningsmål i 75:e minuten när Sebastian Ohlson föll i straffområdet. Domaren tvekade inte trots att man sett andra liknande situationer som inte genererat i straff. Emil Salmonsson slog en hyfsad straff men Isak Pettersson dök helt rätt, i dennes högra hörn, och stötte ut bollen. Snabbast fram på returen var IFK Göteborgs nyförvärv, Sargon Abraham, skyttekungen från Degerfors.

Efter det blev hemmalaget desperata och lyckades inte komma till några farliga avslut trots bollinnehav.  IFK Göteborg spelade riktigt bra defensivt och gjorde nästan inga misstag under 90 minuter.

”Extrem besvikelse”

– Jag kände  att vi hade full kontroll. Vi hade fått matchen precis dit vi ville. Jag känner en extrem besvikelse, sa Poyan Asbaghi till CMore efteråt.

När klockan precis passerat 90 minuter kom först Norrköpings kvittering. Hemmalaget fick också en straff som kunde diskuteras. Kalle Holmberg föll i kamp med två Göteborgsbackar. Domaren var lika säker den här gången. Och det var David Moberg Karlksson också som slog in kvitteringen.

Och så kom det osannolika slutet.  Ett inkast på vänsterkanten och ett inlägg in i Göteborgs straffområde gav till slut Kasper Larsen chansen att slå in den där 2-1-bollen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är bara glad, säger Larsen till C More.

Göteborgs spelare låg utslagna på gräsmattan av besvikelse och tränaren Poyan Asbaghi, som varit med om flera förluster på slutat av matcher den här säsongen,  var bedrövad efteråt.

– Vi blir sjukt hårt straffade. Det känns otroligt surt såklart.

Gustafsson: Vi ska vara glada

Matchen kommer inte kommas ihåg för något annat än slutminuterna men det som kan sägas om mötet i övrigt är att IFK Göteborg såg mer stabilt ut i sitt spel än senaste månaderna. Laget spelade med mer pondus och beslutsamhet. Men laget lyckades inte skrapa fram särskilt många målchanser framåt. Några halvfarliga omställningar där Giorgi Kharaishvili och Patrik Karlsson Lagemyr hotade.

Men inte heller topplaget Norrköping hotade särskilt ofta.  De gjorde en slät figur. Bästa lägena i matchen fram till det händelserika slutet var kanske  dansken Alexander Jakobsen, som med en liten fint tog sig igenom in i straffområdet och var så när att få till ett skott i bra  läge men förre Norrköping-backen David Boo Wiklander stoppade försöket.

Gudmundir Thorarisson slog en frispark som inte var långt ifrån att gå in. Perfekt båge men lite missriktad...

– Vi spelade inte alls som vi ville. Vi ska vara väldigt glada. Vi fick en gratisbiljett att få dortsätta fajten (i toppen), sa  Norrköpings tränare Jens Gustafsson till C More efter matchen.