Mimmi Larsson har fått feber och missar kvällens landskamp mot Österrike. Foto: TT.

Nya bakslaget: Mimmi Larsson missar Österrike-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Avhoppen duggar tätt kring damlandslaget just nu.
Senast i raden: Mimmi Larsson lämnar återbud efter att ha insjuknat i feber.
– Mimmi har fått feber och kommer inte till spel i kvällens match, säger landslagsläkaren Ali Kad till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

I kväll ställs Sverige mot Österrike. De kommer att göra det utan fyra spelare som inledde landslagssamlingen. Först insjuknade Stina Blackstenius och missade redan den första matchen mot Tyskland. I går kom beskedet att såväl Elin Rubensson som Fridolina Rolfö inte kommer till spel i kväll på grund av vadproblem. 

Nu kommer nästa bakslag. Anfallaren Mimmi Larsson har insjuknat i feber efter gårdagens träning och är inte aktuell för spel, meddelar förbundet på sin hemsida.

”Som tränare måste man hitta lösningar”

– Som tränare måste man alltid se konstruktivt och hitta lösningar. Vi pratar alltid om att alla spelare ska se sig själva som startspelare. Skador och sjukdomar är en del av förutsättningarna vi måste klara av att hantera och kunna prestera ändå, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Matchen startar kl 19.10 och spelas på BSFZ Arena i utkanten av Wien. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer