Oliver Berg lämnar Kalmar FF. Foto: Bildbyrån

Kalmars poängkung Oliver Berg klar för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Kalmars poängkung Oliver Berg lämnar klubben.

I dag presenterades han som ny djurgårdsspelare.

Kontraktet sträcker sig över fyra säsonger.

– Det känns jättekul att skriva på för Djurgården. Jag önskar att det var januari redan i morgon så att jag kan komma igång med laget, säger Berg i ett pressmeddelande.

Den 29-årige norrmannen har imponerat stort i Kalmar under de två senaste säsongerna där han levererat sammanlagt 21 mål och 13 assist på 59 allsvenska matcher.

Nu är han klar för Djurgården.

– Djurgården visade intresse tidigt och jag fick känslan av att DIF ville ha mig för mina kvaliteter – även på det personliga planet – där jag ska vara med och bygga någonting framöver, vilket tilltalar mig. Nu har jag varit runt och hälsat på i Stockholm och det känns som ett enkelt val, en jättefin förening där jag har blivit mottagen på ett fantastiskt sätt av alla, säger Berg i ett pressmeddelande.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Oliver har varit en av allsvenskans bästa poängspelare under ett antal år. En fantastisk fotbollsspelare med många offensiva kvaliteter som egentligen kan spela på vilken position som helst i offensiven.

Kontraktet sträcker sig över fyra säsonger.

MER FOTBOLL: Spaniens kross av Costa Rica:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.