Ett guldfirande Göteborg, till höger Örgrytes ordförande Joacim Nordh. Foto: Bildbyrån.

Örgrytes besked: Tar inte över Göteborg FC

Uppdaterad
Publicerad

Örgryte tar inte över Göteborg FC – det meddelade klubben i kväll.

Däremot kan en lösning snart presenteras, enligt uppgifter till Expressen.

Tidningen skriver att samtliga spelare och ledare är kallade till ett möte med ordföranden Peter Bronsman i morgon.

På tisdagen kom det oväntade beskedet att regerande svenska mästarlaget Göteborg FC lägger ner sin elitverksamhet.

Tidigare i dag avslöjade SVT Sport att klassiska Örgryte kan ta över Göteborgs plats och att Öis kallat till ett extra styrelsemöte i kväll för att diskutera ett eventuellt övertagande av det damallsvenska mästarlaget.

Men Örgryte tar inte över Göteborg FC.

”I dagsläget finns det tyvärr inget vi kan bidra med för att säkerställa att Göteborg som stad har en representant som spelar allsvensk fotboll i Göteborg under 2021”, skriver Öis på sin hemsida.

Kallade till möte i morgon

Enligt uppgifter till Expressen har Göteborg FC:s tränare Mats Gren skickat ut ett sms till spelarna och meddelat att allt kommer att lösa sig. Och att spelartruppen snart kommer att få ny information.

Tidningen skriver även att samtliga spelare och ledare i Göteborg FC är kallade till ett möte i morgon. Ordföranden Peter Bronsman kommer att medverka på mötet, skriver Expressen. De senaste dagarna har det kommit in ett antal sponsorer som kommer att hjälpa kvar klubben.

KLIPP: Markus Johannesson: ”Helt plötsligt rycks allt undan för spelarna”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.