Brasilien vann OS-finalen – slog Spanien

1-1 och matchen till förlängning.

Där drog Brasilien det längsta strået och knäppte Spanien på näsan.

Malcom satte det avgörande målet och sköt hem OS-guldet till brassarna.

Segern satt långt inne och det krävdes 120 minuter för att skilja lagen åt, men det var till slut Brasilien som visade styrkan och kämpade till sig sitt andra raka OS-guld i fotboll.

Den första halvleken slutade mållöst, men inte utan spänning. I den 39:e minuten fick de gulklädda en straff efter VAR-granskning. Everton-stjärnan Richarlison klev fram för att ta hand om den – men det skulle han inte ha gjort. 24-åringen missade.

Tokyo 2020

Brasilien skulle däremot få en ny chans före halvtid.

I den 47:e minuten hittade Dani Alves fram till Matheus Cunha som fick spräcka målnollan i matchen.

I den 61:a minuten kom Spaniens replik. Carlos Soler assisterade Mikel Oyarzabal till ett kvitteringsmål.

Avgjordes i 108:e minuten

Matchen utvecklades till en rafflande historia i slutminuterna. I den 89:e minuten fick Bryan Salvatierra ett gyllene läge att avgöra matchen men sköt i ribban – och det verkade som att marginalerna var på Brasiliens sida.

Det var de också.

Tillställningen gick till förlängning och under den första tilläggskvarten handlade det om sydamerikanerna. Antony Santos spelade i den 108:e minuten fram till Malcom och Zenit-stjärnan gjorde 2-1 för sitt landslag.

Han blev därmed matchens stora hjälte då det också var matchens sista mål. Brasilien höll nämligen ifrån och tog sitt andra raka OS-guld. De vann finalen mot Tyskland hemma i Rio de Janeiro 2016.