Det blir inga sportsliga konsekvenser för Örebro. Foto: Bildbyrån

Så kan Örebro straffas för mörkningen

Uppdaterad
Publicerad

Den 17 juli tas beslut om en eventuell bestraffning för Örebro SK efter att de mörkat att flera spelare kräktes inför helgens bortamatch mot Sirius. Men det blir inga sportsliga konsekvenser.

– Det kan bli en friande dom, en varning eller böter, säger Ove Sjöblom, ordförande i Svensk elitfotbolls disciplinutskott, till SVT Sport.

Ärendet var uppe hos disciplinuskottet idag, men inget beslut fattades. Men nästa fredag ska alltså ett beslut tas. Fram tills dess ska Örebro SK ge sin version av det inträffade. Men poängavdrag är oavsett inte aktuellt.

– Poängavdrag eller liknande är ingenting som disciplinutskottet har i sin påföljdsarsenal, säger Sjöblom.

Corona och idrott

ÖSK-tränaren Axel Kjäll har tidigare uttalat sig i ärendet.

– Vi måste vara självkritiska och kunde säkert ha gjort saker bättre, har han sagt till SVT Sport.

Det var just Kjäll som efter matchen avslöjade att flera spelade hade kräkts under dagen och den informationen hade inte nått hemmalaget Sirius lagläkare Jakob Johansson.

– Det där är absoluta nyheter för mig, det är ingen information som jag har fått utan Örebro har rapporterat till mig, vid tre olika tillfällen, att alla spelare och ledare är friska, sade han till TT då han blev informerad om att spelare varit sjuka.

Det har varit ett tidigare fall där coronareglerna har brutits i årets allsvenska och det var när Zlatan Ibrahimovic hälsade på i Hammarbys omklädningsrum. Då blev det inga böter för Hammarby, utan de klarade sig med en erinran.

KLIPP: Sirius succé fortsätter – slog Örebro hemma

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet