Sirius anmälde Östersund efter matchen den 6 juli för att ha haft för få hemmafostrade spelare i truppen. Disciplinnämnden avvisar anmälan. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Östersund frias av disciplinnämnden

Publicerad

Östersund bröt inte mot regeln om hemmafostrade spelare i matchen mot Sirius den 6 juli. Det konstaterar disciplinnämnden som avvisar den anmälan som Sirius gjorde efter matchen.

Sirius anmälde Östersund till disciplinnämnden eftersom de misstänkte att ÖFK inte hade tillräckligt många hemmafostrade spelare i truppen, det vill säga spelare som varit registrerade i Sverige från 12 till 21 års ålder, när lagen möttes den 6 juli. Minst hälften av de uttagna spelarna i en matchtrupp ska vara så kallat hemmafostrade.

Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att det av intyg och register framgår att den spelare som det var frågetecken kring, Isak Ssewankambo, varit aktiv och registrerad för en svensk förening under minst tre år under ungdomsåren varför han ska betraktas som en hemmafostrad spelare.

Östersunds trupp uppfyllde därför kravet gällande antalet hemmafostrade spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer