Paulinhos avstängning i cupen upphävd. Foto: Bildbyrån

Paulinhos avstängning i cupen upphävd

Publicerad

Paulinho blev varnad för filmning i segermatchen mot Gais i lördags och sedermera utvisad.
Tanken var att brasilianaren skulle missa Svenska cupen-semin mot Djurgården på lördag, men nu har beslutet ändrats.

Det var i slutminuterna i kvartsfinalen av Svenska cupen mot Gais, som Häckens Paulinho till synes blev fälld i straffområdet.

Men istället för straff blev brassen varnad för filmning och sedermera utvisad efter sitt andra gula kort i matchen. Det skulle innebära att han därmed var avstängd i semifinalen mot Djurgården.

Men så blir nu inte fallet.

Disciplinnämnden har nämligen gått in och undanröjt varningen.

”Nämnden anser med hänvisning till filmklipp från matchen och till huvuddomarens yttrande att beslutet om att tilldela Paulo De Oliveira en andra varning var uppenbart felaktigt. Det innebär att Paulo De Oliveira inte är avstängd vid kommande semifinal i Svenska Cupen mot Djurgården”, skriver Disciplinnämnden i beslutet.

– Jag tycker det här beslutet var väntat, för det går inte attinte agera när ett så uppenbart fel begåtts. Alla kan begå ett misstag men det viktiga är att vi har ett system som innebär att vi, i den mån ett fel går att rätta till i efterhand, faktiskt gör detta. En rättvis jury som åtgärdar ett uppenbart felaktigt domslut och en domare som lämnat en efterrapport där han medger sitt misstag – all heder åt dem, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer