Foto: Bildbyrån

Svenskan tystades av Juventus – fick inte uttala sig om Ronaldo

Uppdaterad
Publicerad

Petronella Ekroth är tillbaka i svensk fotboll efter ett år i storklubben Juventus. En stor fråga för klubben under Ekroths tid i Italien var de graverande våldtäktsanklagelserna mot herrlagets storstjärna, Cristiano Ronaldo. Något Ekroth blev förbjuden att uttala sig om.

Petronella Ekroth är tillbaka i Djurgården, klubben hon lämnade för italienska giganten Juventus förra året.

I september 2018 kom Katryn Mayorga ut i tyska tidningen Der Spiegel med allvarliga våldtäktsanklagelser mot Cristiano Ronaldo, storstjärna i Juventus herrlag.

Petronella Ekroth, som vann både cupen och ligan med Juventus förra året, var dock strängt förbjuden att uttala sig i ämnet.

– Det fick vi inte prata om. Vi blev tystade till att inte nämna det överhuvudtaget. Man fick inte tycka till om saker och ting, utan man skulle hålla låg profil och jobba efter klubbens värderingar. På det sättet blev man väldigt stängd och jag kände att mina egna åsikter kanske försvann. Man blir verkligen Juventus på något sätt, och får ställa in sig i vad de anser är rätt och fel, säger hon i en intervju i Expressen.

Hon fortsätter:

– Där kände jag mig lite instängd i bland, jag tänkte mycket ”Vad får jag göra? Vad får jag inte göra? Vem är jag?”. Jag tror de hade lite svårt med att jag gärna ville ha åsikter och jag tror det kanske var därför jag hade lite tuffare än vad andra också hade. För mig är det viktigt att säga ifrån om jag tycker att något är fel och det står jag för. Sedan har jag självklart inte alltid rätt heller.

Petronella Ekroth och hennes Djurgården ställs mot Limhamn/Bunkeflo i Damallsvenskans omstart idag 15.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.