Linda Sembrant. Foto: Bildbyrån

Linda Sembrant klar för Juventus

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Linda Sembrant, 32, är klar för italienska Juventus. Det meddelar klubben på sin webbplats.

– Det känns bra att allt är klart. En ny spännande framtid i en av världens största klubbar. De har fantastiska möjligheter att vinna titlar och vara med ute i Europa. Större delen av Italiens landslag spelar i Juventus. De har också enorma faciliteter och allt på plats. Ett land som andas fotboll, säger Sembrant till SVT Sport.

Och landslaget, fortsatt satsning?

– Ja, det går hand i hand med min fortsatta satsning med landslaget. Sommaren har varit fantastisk och jag vill uppleva nya framgångar med landslaget. OS i Tokyo har jag i sikte.

Till SVT Sport berättar försvararen att kontraktslängden är ett år.

Det har en tid stått klart att Sembrant lämnar Montpellier och nu står det alltså klart att hon går till italienska mästaren Juventus. Hon representerade den franska klubben från 2014 till i sommar. Tidigare har hon representerat AIK, Göteborg och Tyresö i Sverige.

Sembrant får dock inte sällskap av mittbackskollegan Petronella Ekroth i Juventus. Ekroth var en viktig kugge när Serie A-klubben vann både ligan och cupen i våras. Ekroth, som vittnat om missförhållanden i ”Juve”, lämnade Italien efter säsongen och blev i sin tur klar för allsvenska Djurgården.

Förutom VM-bronset i Frankrike, där 32-åringen var en nyckelspelare och spelade samtliga minuter, har Linda Sembrant två mästerskapsmedaljer sedan tidigare, VM-brons 2011 och OS-silver 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.