Petronella Ekroth är tillbaka i Stockholm. Foto: Djurgården fotboll.

Petronella Ekroth tillbaka i Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett år i Juventus återvänder Petronella Ekroth till Djurgården.

– Jag känner i magen och hjärtat att det är skönt att komma tillbaka, säger hon till klubbens officiella hemsida.

Petronella Ekroth, 29, lämnade Djurgården för Juventus förra sommaren och blev därmed första svenska i den italienska klubben.

Nu står det klart att hon återvänder till Damallsvenskan och just Djurgården. Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Det var en självklarhet att komma tillbaka hit. Jag hoppas att jag har vuxit som människa och spelare och att jag har mycket att bidra med, säger hon och fortsätter:

– Jag känner i magen och hjärtat att det är skönt att komma tillbaka, landa lite och känna en trygghet i en miljö där jag vet att jag trivs väldigt bra.

Ekroth har tidigare berättat om ensamheten i Italien och att det ”känns som ett fängelse” i Juventus.

Kort sejour i Juventus

Landslagsbacken vann både ligan och cupen, men trivdes alltså inte i klubben.

– Det är en väldigt speciell och annorlunda miljö. Det hade jag kanske inte riktigt bilden av när jag drog utomlands och inte heller tanken på att det kunde se ut så, även om jag var beredd på att det skulle bli tufft, säger hon och fortsätter:

– Jag fick vara med om väldigt häftiga grejer och det är jag tacksam för, men det räckte med ett år och att få vinna två titlar. Det känns som att jag avslutar med flaggan i topp och är redo för nya utmaningar.

Även Djurgårdens tränare Joel Riddez är nöjd.

– Petronella är en bra värvning för oss på flera sätt. Hon är ambitiös, kan miljön och har fått mer erfarenhet nu genom proffslivet, säger han till klubbens hemsida.

Här tar Ekroths Juventus hem Scudetton:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.