Katrina Guillou jublar med Tuva Skoog (nummer 9) från en match tidigare under säsongen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Piteå blandade sig i guldstriden efter att ha knockat Norrköping

Piteå vann mot Norrköping med 1-0 och blandade sig i guldstriden av damallsvenskan med två omgångar kvar.

– Det var viktiga poäng och det enda vi tänkte på var att ta de tre poängen sedan fick det se ut om det ville. Det var inte jättevälspelat men vi tajtar till det och bjuder inte på någonting, säger Piteås Fanny Andersson till Viaplay.

Nu är inte chansen så stor att kunna nå guldet, men den finns i alla fall kvar i teorin, men desto större chansen är att kunna nå en kvalplats till Champions League för Piteå som nu är tabellfyra.

I slutet av första halvleken träffades Norrköpings Chelsie Dawber av en hård boll i huvudet när Piteås målvakt Shannon Woeller rensade undan. Hon fick behandling och kunde lämna planen för egen maskin men var tvungen att bryta matchen efter den knocken.

Segermålet kom tidigt i matchen. Norrköping hade inte en målchans på hela matchen i blåsten och kylan.

KLIPP: Knockas av målvaktens utspark – får bryta matchen

Här knockas Chelsie Dawber av motståndarnas målvakt och får bryta matchen. Foto: Viaplay

”Kanske blev målvakten lite förvirrad”

Efter en kvart spelade sig Katrina Guillou, VM-spelare för Filippinerna, fram tillsammans med Asla Johannessen och sköt bollen i mål, men var det menat som ett avslut eller en misslyckad passning?

– Alla anfallare kommer att säga att de vill göra mål. Det handlade om att få in bollen i det farliga området. Vi hade några snabba passningar och kanske blev målvakten lite förvirrad men det var planen, ja, ler Guillou.

I mitten av den andra halvleken föll Piteås skyttedrottning Anam Imo i en närkamp, höger knä hamnade i en misstänkt vridning, och lagkamraterna höll andan i ett par minuter innan hon kunde återkomma i spel.

Hon byttes ut när fyra ordinarie minuter återstod att spela, haltade efteråt med ett lindat knä.

Det var Piteås första bortaseger sedan 25 juni.