Therese Ivarsson och Caroline Seger under en match mellan Kristianstad och Rosengård i höstas. Foto: Bildbyrån

Planen klubbad: Damallsvensk premiär i slutet av juni

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenskan vill få till säsongspremiären i slutet av juni. Fotbollsförbundet går på den linjen. Krishanteringsgruppen skjuter på den planerade damallsvenska starten till 27–28 juni.

Förbundsstyrelsen klubbade förslaget på tisdagen – men om det verkligen kan bli spel i juni hänger helt och hållet på om Folkhälsomyndigheten ger sin tillåtelse.

Tidigare var målet att komma i gång i månadsskiftet maj–juni.

Corona och idrott

Under ordförandemötet i söndags kom klubbarna överens om att flyttar fram den planerade säsongspremiären en månad. Klubbarna vill ha minst tre veckor av förberedelser på sig innan det blir skarpt läge.

– Det här är för att ha något att förhålla sig till. Det är en ganska stor organisation att få i gång ett ligaspel och därför behöver vi några hållpunkter för att kunna hantera det, sade Annika Grälls, ordförande för Elitfotboll dam, till TT i måndags.

Planerad seriestart för Elitettan ligger kvar vid 13-14 juni.

ARKIV: Göteborgstränaren: ”Ska inte säga att det är dumt, men...” (11 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet