Paul Pogba var med och sköt Manchester United till klubbens första Europa League-titel. Foto: Bildbyrån.

Pogba: ”Känslosamt för Zlatan”

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Uniteds mittfältsstjärna Paul Pogba sköt klubben till första Europa League-titeln. Fransmannen gjorde i första halvlek matchens första mål och firade efter matchen tillsammans med Zlatan Ibrahimovic, som följde matchen från läktaren.

– Det var känslosamt för honom. Han kunde tyvärr inte vara med oss och spela, men han var ändå med oss, säger han till SVT Sport.

Paul Pogba köptes inför säsongen in dyrt av den engelska klubben. I gårdagens Europa League-final mot Ajax, så betalade han tillbaka med matchens första mål till 1-0. Ett skott utifrån, som lite turligt styrdes av en motståndare i mål.

– Det var ett lite turligt mål, men samtidigt skapar man sin egen tur. Det var dock resultatet som var viktigast för oss, samtidigt som vi gjorde en bra insats, säger Pogba.

Europa League

”Viktigt för oss”

Manchester United säkrade i och med 2-0-segern klubbens första Europa League-titel, men även en plats i Champions League i höst. Det var viktigt för klubben, som slutade på sjätte plats i engelska Premier League.

– Det var viktigt för oss för att vi är United och vi vill vinna titlar. Det var också viktigt för att vi fick en plats i Champions League Vi ville inte avsluta säsongen med en förlust. Vi vann i stället tre titlar totalt, så det är ingen dålig säsong, säger Pogba.

”Känslosamt för Zlatan”

Pogba firade efter segern med övriga lagkamrater och däribland svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som missade matchen på grund av hans knäskada.

– Det var känslosamt för honom. Han kunde tyvärr inte vara med oss och spela, men han var ändå med oss. Det här var en seger för hela Manchester och han är såklart en del av United. Han är lycklig, säger fransmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet