Illa ute mot Luxemburg – Cristiano Ronaldo räddade Portugal

Portugal låg risigt till i VM-kvalet mot Luxemburg.

Då klev stjärnorna fram och redde ut stormen. Liverpoolspelaren Diogo Jota kvitterade  och Cristiano Ronaldo bredsidade in avgörande 2-1 på volley tidigt i andra halvlek.

Luxemburg inledde VM-kvalet med en överraskande skalp. Gerson Rodrigues gjorde matchens enda mål borta mot Irland och inledde också målskyttet hemma mot Portugal.

Dynamo Kiev-anfallaren nickskarvade in 1-0 efter en halvtimme och de regerande Europamästarna såg tagna ut på sängen. De hann vakna innan halvleken var över. Diogo Jota flög spänsigt högst i straffområdet och nickade kraftfullt in 1-1 krysset.

VM-kval fotboll

Trots att spelet stundtals hackade betänkligt tog sen portugiserna över matchen. Cristiano Ronaldo lurade den förre Norrköpingspelaren Lars Krogh Gersons backlinje och kunde helt fri bredsida in 2-1 på volley.

Med tio minuter kvar nickade Sportingmitfältaren in Joao Palhinha 3-1 på en hörna.

Haksabanovic lottlös mot Norge

Det betyder att Portugal trots ett par skrämselhickor toppar grupp A på bättre målskillnad än Serbien. Ett självmål räddade tre portugisiska poäng mot Azerbajdzjan. I match två blev man snuvade på segern när domarna missade ett till synes klart 3-2 mål.

På annat håll hade Norge repat sig från 0-3-förlusten mot Turkiet och slog Montenegro där Sead Haksabanovic, IFK Norrköping startade och Dino Islamovic, tidigare Östersund, med 1-0. Turkiet fick i sin tur bara 3-3 mot Lettland i Istanbul.

Sveriges EM-motståndare Slovakien så starka ut när de slog Ryssland med 2-1 utan skadade IFK Göteborg-nyförvärvet Marek Hamsik.

Dubbla utvisningar i Wales

I grupp E vann Belgien med hela 8-0 mot Belarus samtidigt som Tjeckien och Wales bjöd på mer kampsport än fotboll i 82 minuter. Patrik Shick slog till Connor Roberts i straffområdet och visades ut i inledningen av andra halvlek. Samma Roberts armbågade sig till ett andra gula med kvarten kvar.

Några minuter senare hittade Gareth Bales inlägg fram till Daniel James som skallade in matchens enda mål.