Foto: Bildbyrån

Premier League-match skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Tottenhams Europa Conference League-match mot Rennes ställdes in.

Nu står det också klart att helgens ligamöte med Brighton skjuts upp, på grund av Londonlagets covidkris.

”Spelarnas och ledarnas hälsa måste komma i första hand”, säger Premier League-organisationen i ett uttalande.

Minst åtta spelare och fem ledare i Tottenham är smittade med corona, berättade tränaren Antonio Conte på en presskonferens under onsdagen.

Först meddelade Europeiska fotbollsförbundet Uefa att torsdagens Conference League-match mot Rennes inte blir av och ett par timmar senare kom Premier League med beskedet att lördagens match mot Brighton också skjuts på framtiden.

”Ledningen för Premier League har valt att skjuta upp matchen, efter att ha lyssnat på råd från medicinsk expertis”, säger ligaorganisationen i ett uttalande.

Det är oklart när de båda matcherna kommer att spelas. Rennes hade precis anlänt till Storbritannien när laget fick beskedet att torsdagskvällens match ställdes in och på sin webbplats skriver den franska klubben att Tottenham har agerat osportsligt, i och med att ”Spurs” inte angett exakt hur många spelare som är smittade i truppen. Rennes har bett Uefa att utreda frågan vidare.

Enligt Uefas regelverk är det inte tillåtet att matcher skjuts upp om det finns 13 friska spelare i truppen och minst en målvakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.