Sarpsborg tuffare än väntat – lika igen för MFF

Uppdaterad
Publicerad

Malmö var pressat att vinna för att stärka sin position i Europa Leagues grupp I. Det slutade med kryss precis som i den förra matchen.

Malmö visade sig inte från sin vassaste sida i hemmamötet med Sarpsborg i Europa League. En chansfattig första halvlek följdes av en riktig kalldusch i den andra efter ett tidigt mål av Patrick Mortensen.

Sarpsborg hade därmed gjort mål i sina samtliga tolv matcher ute i Europa. Men gästernas glädje blev kortlivad, bara minuter senare gav Marcus Antonsson Malmö ett kvitteringsmål.

Europa League

Sarpsborg var på förhand det lag som många trodde skulle bli det lättaste för Malmö, speciellt på hemmaplan, men trots ett stort bollinnehav lyckades skåningarna inte komma förbi norrmännens kompakta försvar.

– Det var tufft, som förväntat egentligen men en besvikelse att vi inte får med oss tre poäng här på hemmaplan, säger målskytten Antonsson till SVT Sport.

Men han har inte gett upp hoppet om avancemang.

– Det är två matcher kvar och det går givetvis att vinna dem och gå vidare, säger Antonsson och får medhåll av lagkapten Markus Rosenberg.

– Gruppen lever i högsta grad. Vi var det bättre laget men fick tyvärr inte gjort fler mål, säger han.

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

1 - 1

Sarpsborg 08 logo

Sarpsborg 08

Stadion, Malmö
Publik: 17601
Domare: Miroslav Zelinka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet