Foto: Bildbyrån

Lionel Messi gjorde första målet i PSG-tröjan

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi har presenterat sig på allvar i Paris Saint-Germain.

I stormötet med Manchester City kom 34-åringens första mål för klubben.

– Jag är väldigt glad över att göra mål. Det här var min blott andra match på den här arenan och jag håller på att anpassa mig till mitt nya lag, säger Messi till Canal+.

Lionel Messi var ett frågetecken inför tisdagskvällens tungviktsmöte i Champions League-gruppspelet, då han missat de två senaste ligamatcherna på grund av en knäskada.

Men argentinaren fanns med i truppen, och han ingick även i den elva Mauricio Pochettino mönstrade mot Manchester City. Och efter tre mållösa matcher fick Messi göra sitt första mål för PSG, som han anslöt till i somras.

Parisklubben ledde med 1-0 efter den första halvleken efter mål av Idrissa Gueye, och i andra halvlek exploderade arenan på nytt – om än högre – när Messi utökade ledningen. Efter ett fint väggspel med anfallskollegan Kylian Mbappé böjde han in bollen bakom en chanslös Ederson i Citymålet.

– Ju mer vi anfallare spelar tillsammans desto bättre blir vårt samarbete, säger Messi efter matchen.

Saknade effektiviteten

Manchester City, med Messis tidigare tränare Pep Guardiola, skapade mängder med chanser men saknade däremot effektiviteten och lyckades aldrig få hål på Gianluigi Donnarumma.

– Jag önskar Messi allt gott. Jag hoppas att han är lycklig och trivs där (i PSG). Han gjorde mig lycklig när vi jobbade ihop, säger Guardiola, som var Messis tränare i Barcelona 2008–2012, rapporterar Reuters.

Nye tränaren Pochettino kostade under matchen till och med på sig att fira Messis mål.

– Jag brukar inte fira mål, men den här gången gjorde jag det, säger PSG-tränaren, rapporterar AFP.

– Jag har sett honom göra mål många gånger tidigare när jag har suttit på motståndarbänken, så för en gångs skull satt jag på rätt bänk och kunde fira.

PSG:s 2-0-seger innebär att de toppar grupp A, samma poäng (4) som Club Brügge. Ett Brügge som slog Emil Forsbergs Leipzig.

ARKIV: Lionel Messi debuterade i PSG:s bortaseger (30 augusti 2021)

UEFA Champions League

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

2 - 0

Manchester City logo

Manchester City

Parc des Princes, Paris
Publik: 37350
Domare: Carlos Del Cerro Grande

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.