Tidigare PSG-spelaren Aminata Diallo gripen igen. Foto: BILDBYRÅN

Lagkamrat åtalad för misshandel av PSG-stjärna

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsspelaren Aminata Diallo greps förra hösten misstänkt för att ha legat bakom misshandeln på lagkamraten i PSG, Kheira Hamraoui.

Diallo har nu gripits på nytt och åtalats för brott, meddelar franska åklagare.

Det var förra hösten som PSG-spelaren Kheira Hamraoui misshandlades våldsamt. Hon har berättat hur hon drogs ut ur en bil och blev slagen med järnrör på benen.

Aminata Diallo körde bilen som Hamraoui satt i och greps efteråt. Efter förhör släpptes hon dock och hon har hela tiden bedyrat sin oskuld.

Men på fredagen greps hon igen, för att senare under dagen även åtalas för grovt våld och ”kriminellt samröre” för attacken på Hamraoui. Ytterligare fyra män som misstänks vara inblandade åtalades för samma brott.

Diallo och Hamraoui har gjort landskamper för Frankrike och konkurrerade om samma plats i PSG. Polisens initiala teori var att en rivalitet mellan de två låg bakom attacken.

Diallos advokat har avböjt att lämna en kommentar till AFP.

I april stängde Paris Saint-Germain av Hamraoui efter att hon hamnat i slagsmål med lagkamraten Sandy Baltimore. Hon är dock kvar i klubben och har kontrakt fram till nästa sommar.

Aminata Diallo fick däremot inte någon förlängning efter fjolårssäsongen och är för tillfället klubblös.

MER FOTBOLL: Ecuador kan kastas ut ur fotbolls-VM efter avslöjandet – Chile kan ersätta:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Chile ska Ecuador ha spelat med en spelare, Byron Castillo, som har colombianskt urpsrung. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.