Ligan meddelade i dag att inga bevis för rasism hittades. Foto: TT

Rasismutredningen i La Liga klar – inga bevis funna

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen gick spanska ligan ut med att man inte hittat några bevis för att rasistiska uttalanden ska ha sagts under matchen mellan Cadiz och Valencia.

Det var under en ligamatch förra helgen som Valencias Mouctar Diakhaby anklagade Cadiz Juan Cala för att ha fällt rasistiska kommentarer mot honom.

Ligan har analyserat ljud och bildupptagningar från matchen. Med hjälp av läppläsare har man kommit fram till att det inte finns några bevis för de rasistiska kommentarer som Mouctar Diakhaby anklagade Cadiz Juan Cala för att ha sagt.

Något som Cala starkt förnekade under en presskonferens.

Valencia står fast

Valencia kommenterade resultatet av utredningen i ett uttalande.

”Enligt utredningen så kan man inte bekräfta ”ALLA” ord som sades under incidenten. Faktumet att man inte kan hitta bevis betyder inte att det inte hände”, skriver man på sin hemsida.

”Klubben har inte ändrat sin ställning i frågan om vad som hände under matchen och vi står står bakom Diakhaby”, meddelar Valencia.

ARKIV: Här lämnar de planen i protest (6 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.