Alexander Isak blev mållös i semifinalen i Spanska cupen Foto: Bildbyrån

Tyngre kväll för Alexander Isak

Alexander Isaks fina målform kom av sig under torsdagen.

Han låg bakom allt när Real Sociedad avancerade till semifinal i Spanska cupen – men väl där blev han utbytt.

Sociedad vann matchen med 2-1 och har med sig en fördel till returen.

Få har missat Alexander Isaks framfart den senaste tiden. Först låg han bakom allt i cupvinsten mot Real Madrid och sedan blev han derbyhjälte i ligan mot Athletic Bilbao.

Efter ha fått starta på bänken i derbyt var Isak återigen tillbaka i startelvan mot Mirandes i Spanska cupen. Men det blev en tyngre kväll för svensken. Inga mål, inga assist och endast 67:e minuters spel.

Ödegaard matchvinnare

I stället var det norrmannen Martin Ödegaard som klev fram och sköt in det matchavgörande 2-1 målet för Real Sociedad.

Laget tog ledningen redan i den nionde minuten på straff genom Mikel Oyarzabal. Men Mirandes, som ligger på tiondeplats i den näst högsta ligan i Spanien, kvitterade i den 39:e minuten.

Då klev Martin Ödegaard fram och gjorde 2-1 innan första halvlek var slut. Det skulle visa sig bli matchavgörande då andra halvlek blev mållös.

Real Sociedad har nu en knapp fördel till andra matchen i dubbelmötet som spelas den fjärde mars.

KLIPP: Alexander Isak derbyhjälte mot Athletic Bilbao (9 februari 2020)